« Takaisin

Vuoden 2023 terveystuote Vitatabs Lactoferriini + C

    
Lehdistötiedote: Rauta-arvoihin vaikuttava Vitatabs® Laktoferriini + C vuoden 2023 terveystuote

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on valinnut Vitatabs® Laktoferriini + C:n vuoden 2023 terveystuotesarjan voittajaksi. Terveyskaupan ammattilaisten valitseman voittajatuotteen valmistaa suomalainen Hankintatukku Oy.

Laktoferriini on maidon luonnollinen ainesosa, joka eristetään maidosta erityisen erotusteknologian avulla. Se muistuttaa hyvin paljon yleisempää raudankuljetusproteiinia transferriiniä, mutta laktoferriini pystyy toimimaan elimistössä paljon happamammissa olosuhteissa. Laktoferriini auttaa rautaa jakautumaan oikein elimistössä ja siitä saattaa olla hyötyä henkilöille, joilla on varastoraudan vajausta tai joilla rautaa on liikaa.

”Laktoferriiniä on ollut myynnissä aiemminkin, sekä Suomessa että muualla, mutta sen kaikista terveysvaikutuksista ei ole ollut aiemmin tietoja”, kommentoi tuotekehityspäällikkö Ansa Viskari. ”Olin vaikuttunut, kun löysin muutama vuosi sitten useita uusia tutkimuksia laktoferriinin vaikutuksesta raudan imeytymiseen ja hyväksikäytettävyyteen. Näiden tutkimusten pohjalta lähdin kehittämään uutta tuotetta nimenomaisesti raudan imeytymistä edistämään.”

Matalat ferritiiniarvot terveyshaasteena

”Matalat rauta-arvot ovat useille terveyshaaste, joka vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin monella tapaa”, kertoo markkinointipäällikkö Tiina Isoniemelä. ”Vitatabs® Laktoferriini+C on ratkaisu monille raudan puutteesta kärsiville. Valmiste on vatsaystävällinen ja luonnollisuutensa vuoksi sopii lähes kaikille. Tuote vaikuttaa positiivisesti myös vastustuskykyyn ja ihoon sitomalla elimistön vapaata rautaa,” Isoniemelä jatkaa.

Vitatabs® Laktoferriini +C:n valinnan kriteerit olivat:
  • takana on tutkimustietoa ja onnistunutta tuotekehitystä
  • laaja positiivinen kuluttajapalaute
  • tuote on terveystuotealan tavoitteiden ja hengen mukainen; se soveltuu itsehoitotuotteeksi terveydestään huolehtivalle kuluttajalle
  • tuote on laadukas ja luotettava
”Vitatabs® Laktoferriini+C:n menestys on ollut hieno esimerkki koko organisaatiomme erinomaisesta toiminnasta. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta ja kiitosta kuluttajilta, mikä on ollut erityisen innostavaa ja rohkaisevaa myös tuotteen tulevaisuuden kannalta,” toteaa toimitusjohtaja Pekka Risikko.
Loppunut