« Takaisin

A.Vogel Echinaforce Kaunopunahattu-uute -Röd solhatt100 ml.

Itsehoitolääke flunssan tukihoitoon ja ennaltaehkäisyyn
Kliinisesti tutkittu
Gluteeniton ja laktoositon

Echinaforce on perinteinen kasvirohdosvalmiste (itsehoitolääke) flunssan tukihoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Valmisteen sisältämää punahattu-uutetta on perinteisesti käytetty kohottamaan elimistön omaa vastustuskykyä. Echinaforce-uutteeseen käytettävät punahatut ovat luomuviljeltyjä ja ne käsitellään tuoreina, viimeistään 24 tunnin kuluttua sadonkorjuusta.

Mihin Echinaforcea voi käyttää?
Perinteinen kasvirohdosvalmiste (itsehoitolääke) nuhakuumeen tukihoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Ainesosat
Vaikuttavia aineita on kaksi: kaunopunahatun (Echinacea purpurea (L.) Moench) tuoreesta versosta valmistettu etanoliuute (1:12) 860 mg/ml ja tuoreesta juuresta valmistettu etanoliuute (1:11) 45 mg/ml. ; uuttoliuotin molemmissa uutteissa 57,3% (m/m) etanoli-vesi –seos (1 ml = 28 tippaa). Muut aineet ovat etanoli (96 % V/V) ja puhdistettu vesi.

Annostus
Suositeltu annos vilustumisoireiden hoitoon aikuisille (myös iäkkäille) ja yli 12-vuotiaille nuorille on 20 – 25 tippaa veden kera 3 - 5 kertaa päivässä. Echinaforce®-tippoja saa käyttää enintään 10 vrk:n ajan akuuttien vilustumisoireiden hoitoon. Ota yhteys lääkäriin, jos oireet eivät tässä ajassa mene ohi, tai jos ne pahenevat (saat korkean kuumeen, ilmenee hengitysvaikeuksia, paksua limaa tai verta ysköksissä).

Vilustumisoireiden ennaltaehkäisyssä suositusannos on 20 tippaa 3 kertaa päivässä.

Ennaltaehkäisyä voi yhtäjaksoisesti käyttää enintään kahden kuukauden ajan

Echinaforce valmistetaan A.Vogel AG:n lääketehtaassa GMP-ohjeiston mukaisesti.

Mahdolliset haittavaikutukset
Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa. Yliherkkyysreaktiot, kuten ihottumat, nokkosihottuma, keuhkoputkien supistelut, astma, angioedeema (eli esim. huulten, kasvojen, kielen tai nielun turvotus) ja äkilliset ns. anafylaktiset reaktiot (eli vaikeat, yleistyneet allergiset reaktiot), ovat mahdollisia. Echinaforce®-valmisteen käytön yhteydessä voi myös esiintyä Stevens-Johnsonin oireyhtymää, johon kuuluu iho- ja limakalvo-oireita sekä mm. ihon kuoriutumista. Atoopikot ja yliherkkyysreaktioihin taipuvaiset henkilöt ovat muita herkempiä saamaan allergisia reaktioita punahattu-uutteesta. Edellä mainittujen haittavaikutusten yleisyyttä ei tunneta.

Echinaforce®-tippojen käyttöä ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille.

Käytön este
Allergia punahatuille, mykerökukkaisille Asteraceae (Compositae) -kasveille (esim. pujolle) tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle, jokin etenevä systeeminen sairaus (esim. tuberkuloosi tai jokin sidekudossairaus), autoimmuunisairaus (esim. MS-tauti), immuunipuutos (esim. HIV-infektio). Keskustele lääkärin kanssa jos sinulla on jokin maksa- tai munuaissairaus, tai olet atoopikko tai olet herkkä saamaan allergisia reaktioita.

Säilytysohje
Huoneenlämmössä. Ei lasten ulottuville.

Valmisteluokka
Perinteinen kasvirohdosvalmiste, myyntiluvan numero R 157 FI

Echinaforce on rekisteröity itsehoitolääke. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ohjeen mukaan itsehoitolääkkeiden eli myös Echinaforcen pakkaukset merkitään pian Itsehoitolääke-merkinnällä. Tuotteet saavat myös lääkkeen Vnr-numeron. Pakkausmerkintöjen muutokset tehdään sitä mukaa, kun pakkaukset uusitaan ja Itsehoitolääke-merkinnällä merkityt Echinaforce-pakkaukset ovat myynnissä pian.

Fimean ohjeistuksessa todetaan:
"Myyntiluvallisten ja rekisteröityjen ilman reseptiä myytävien lääkkeiden ulkopakkauksiin merkitään jatkossa tieto niiden luokittelusta itsehoitolääkkeeksi. Tämä merkintä helpottaa lääkkeiden erottumista ravintolisistä ja lääkinnällisistä laitteista, joita myös myydään apteekissa."


Varastossa - Toimitusaika 1-5 arkipäivää

Tuote: 168

Hinta:18.20 €