« Takaisin

Rikas Camelinaöljy 200 ml

KOTIMAINEN, NEUTRAALIN MAKUINEN KASVIÖLJY KOLESTEROLIN HALLINTAAN JA RASVAHAPPOTASAPAINOSI TUEKSI


Vuoden 2022 Superruoaksi on valittu kotimainen Rikas Camelinaöljy

Camelina-kasvin (ruistankio, kitupellava, Camelina sativa) siemenöljy sisältää erityisen runsaasti alfalinoleenihappoa (omega-3). Elimistömme valmistaa siitä edelleen monia muita tasapainoiselle rasva-aineenvaihdolle tärkeitä aineosia. Camelinaöljy sopii erinomaisesti veren rasva-arvojen tasapainottamiseen etenkin silloin, jos ravinto sisältää ylen määrin omega-6-rasvahappoja, kuten nykyään monen kohdalla on. Camelinaöljy sisältää runsaasti myös muita elimistöllesi välttämättömiä rasvahappoja kuten linolihappoa ja öljyhappoa (omega-9).

Rikas-sarjan Kylmäpuristettu 100% Camelinaöljymme puristetaan suomalaisten sopimusviljelmien ensiluokkaisista camelinansiemenistä. Siementen kylmäpuristus alhaisessa lämpötilassa takaa öljylle parhaan laadun. Näin öljyn aktiiviaineet säilyvät ennallaan ja ne päätyvät elimistömme hyväksi juuri sellaisina kuin luonto on ne tarkoittanut.

Camelinaöljy on ravitsemuksellisen koostumuksen suhteen rinnastettavissa pellavansiemenöljyyn. Camelinaöljyn etuna on erityisen neutraali maku ja huomattavasti pellavaöljyä parempi säilyvyys.

Käyttötarkoitus

 • Kolesterolin hallintaan
 • Vahvaksi ja edulliseksi omega-3-lähteeksi
 • Hyvien rasvahappojen lähteeksi
 • Omega-3-lähteeksi erityisesti kasvissyöjille ja vegaaneille
 • Ruuanlaittoon (ei kuitenkaan paistamiseen)

Kenelle

 • Veren rasva-arvoista huolehtiville
 • Kaikenikäisille naisille ja miehille
 • Koululaisille ja kasvuikäisille
 • Omega-3-lähteeksi kala-allergikoille ja vegaaneille


Terveysväittämät / Kliininen näyttö
2 g päiväannos alfalinoleenihappoa (ALA) ylläpitää normaalia kolesterolia.

Kolesterolin hallintaan tarvittavan ALA -annoksen saa helposti nauttimalla n. 6 ml kotimaista camelinaöljyä.

Kliinisesti tutkittu kotimainen Camelinaöljy
Foodfilesin ja Kansanterveyslaitoksen toteuttamassa tutkimuksessa Runsaasti alfalinoleenihappoa sisältävän Camelina-öljyn vaikutuksia verrattiin rypsi- ja oliiviöljyyn. Tutkimukseen osallistui 68 tervettä, 28 – 65-vuotiasta henkilöä, joilla oli kohonnut seerumin kolesterolipitoisuus. Tutkittavat satunnaistettiin kolmeen ryhmään, joista yksi käytti Camelina-öljyä, toinen rypsiöljyä ja kolmas ryhmä oliiviöljyä 30 grammaa päivässä kuuden viikon ajan. Koehenkilöt eivät tienneet mihin öljyryhmään he kuuluivat.

Huom. Keskimääräiset alfalinoleenihapon määrät tutkimuksessa nautituissa öljyissä ovat seuraavat; Camelina -öljy 35 g / 100 g, rypsiöljy 11 g / 100 g ja oliiviöljy 0,5 / 100 g.

Öljylisän nauttiminen pienensi seerumin LDL-kolesterolipitoisuutta merkittävästi kaikilla öljyryhmillä. Runsaimmin alfalinoleenihappoa sisältävää Camelina-öljyä käyttäneellä ryhmällä veren LDL-kolesterolipitoisuus pieneni 12,2 prosenttia, rypsiöljyryhmällä 5,4 prosenttia ja oliiviöljyryhmällä 7,7 prosenttia. Camelina-öljyä käyttäneellä ryhmällä alfalinoleenihapon osuus veren rasvahapoista oli merkittävästi suurempi kuin kahdella muulla öljyryhmällä; 2,5 kertaa suurempi kuin rypsiöljyä käyttäneillä ja neljä kertaa suurempi kuin oliiviöljyä käyttäneillä.

Karvonen HM; Aro A; Tapola NS; Salminen I; Uusitupa MIJ; Sarkkinen ES (2002)

Erityistä tässä tuotteessa

RUNSAASTI OMEGA-3:A
Camelinaöljy sisältää runsaasti alfalinoleenihappoa (omega-3). Elimistömme valmistaa siitä itse edelleen monia muita tasapainoiselle rasva-aineenvaihdolle tärkeitä aineosia. Alfalinoleenihappo on mm. elintärkeiden EPA:n ja DHA:n luonnollinen lähtöaine.

Camelinaöljy sisältää runsaasti myös muita hyviä rasvahappoja kuten linolihappoa (omega-6) ja öljyhappoa (omega-9).

Pakkauskoko 200 ml

Vaikuttavien aineiden määrä päiväannoksessa

 • Ravintosisältö    100 g    5 ml
 • Energiaa    3700 kJ / 900 kcal     42 kcal
 • Rasvaa, josta     100 g     4,6 g
 • tyydyttyneitä rasvahappoja     9,1 g     0,4 g
 • kertatyydyttymättömiä rh., josta     32,8 g     1,5 g
 • öljyhappoa (omega-9)     14,1 g     0,65 g
 • monityydyttymättömiä rh., josta     53,1 g     2,4 g
 • alfalinoleenihappoa (omega-3)     35,2 g     1,62 g
 • linolihappoa (omega-6)     16,2 g     0,75 g
 • Hiilihydraatteja     0 g     0 g
 • Proteiinia    0 g     0 g
 • Suolaa    0 g     0 g

Annostusohje 5 -15 ml (1 - 3 tl) päivässä.
Nauti öljy sellaisenaan tai jogurttiin, viiliin, puuroon, salaattiin tms. sekoitettuna.
Öljyn voi lisätä loppuvaiheessa myös lämpimiin ruokiin, mutta öljy ei sovi paistamiseen.
Tuotteen ainesosat ja säilytys Kylmäpuristettu camelinaöljy 100 %

Säilytä avattu pullo jääkaapissa valolta suojattuna.
Tuotteen vegaanisuus Tuote on 100 % vegaaninen. Ei sisällä eläinperäisiä aineosia.


HELLÄVARAINEN VALMISTUS TAKAA LAADUN
Bertil’s health oy:n Rikas-sarjan kylmäpuristettu Camelinaöljy puristetaan suomalaisten sopimusviljelmien ensiluokkaisista pellavansiemenistä. Siementen puristus alhaisessa lämpötilassa takaa öljylle parhaan laadun. Näin öljyn aktiiviaineet säilyttävät ennallaan ja ne päätyvät elimistömme hyväksi juuri sellaisina kuin luonto on tarkoittanut.
Rikas -sarja täynnä luonnon luomaa elinvoimaa

Bertil’s health oy:n uuden Rikas-sarjan tuotteet ovat luonnostaan rikkaita ravintoaineiden lähteitä. Ne ovat mahdollisimman vähän prosessoituja, emmekä ole lisänneet niihin mitään ylimääräistä. Rikas-tuotteet ovat hyvin elintarvikkeenomaisia ja niiden käyttötavoissa voi päästää mielikuvituksen valloilleen.

Rikas-sarjaan kuuluu runsas valikoima korkealaatuisia kylmäpuristettuja öljyjä; perinteinen pellavaöljy, luomu pellavaöljy, vehnänalkioöljy, manteliöljy, Camelinaöljy ja Ahiflower-oliiviöljy. Sarjan hiutaleina ja jauheina nautittavat tuotteet ovat VegeFit Ravintohiivahiutale, perinteinen Oluthiivahiutale ja Linum Plus-ravintokuituvalmiste.

Varastossa - Toimitusaika 1-5 arkipäivää

Tuote: 920

Hinta:6.30 €