« Takaisin

Perinteinen jäsenkorjaus

Mikäli tilaat verkkokaupastamme lahjaksi hoidon, merkitse lahjansaajan nimi, osoite  ja puhelinnumero, niin että voimme toimittaa lahjakortin oikeaan osoitteeseen, mainitse myös mitä tekstiä laitetaan korttiin ja ketkä ovat lahjakortin antajia!

Voit toki soittaakkin!

Putaan kunto-SiTi Ky / Sirpa Huikari/ jäsenkorjaaja

Luomalanrannatie 207

44800 Pihtipudas.

Puh. 0400 597043

www.kuntositi.fi

sirpa.huikari@gmail.com

Mitä on perinteinen jäsenkorjaus?


Perinteinen jäsenkorjaus on kokonaisvaltaista hoitoa.

Tämä tarkoittaa sitä, että hyvä hoitaja osaa paitsi tasapainottaa ihmisen tukirangan; lihakset ja nivelet, hän osaa myös ohjata asiakasta ravintotottumusten, liikunnan, työrasituksen ja työuupumuksen, sekä muiden vaikeiden elämäntilanteiden korjaamisessa.

Elämän aikana meille sattuu kaikenlaisia tapaturmia ja loukkaantumisia, jotka saavat kehomme pois tasapainosta.

Ajan myötä tämä epätasapaino siirtyy sekä ylös, että alaspäin kehossamme aiheuttaen lihasten epätasaista kiristymistä ja sen myötä virheasentoja ja kiertymiä kaikkiin niveliimme, lantiokoriimme ja selkärankaamme.

Jalkoihimme tulee pituuseroa, koska emme enää seiso tukevasti kahden jalkamme, tukipilarimme varassa. Ikään kuin ”väärät lihakset” joutuvat ylläpitämään kehomme tasapainoa. Tällöin myös hermotoiminnan, verenkierron ja kudosnestekierron normaali kulku estyy. Saamme kipuja vähän ”sinne ja tänne”, riippuen lähinnä siitä, missä kohtaa kehomme heikoin paikka sijaitsee. Joillakin ne ovat polvet tai lonkat, toisilla selkä, hartiat tai olkapäät. Joillakin kipuja esiintyy näissä kaikissa paikoissa.

Ihminen voi tukkeuttaa itsensä myös muilla tavoilla. Vääränlaiset, epäterveelliset ruokailutottumukset ja elämäntavat, liiallinen nautintoaineiden tai lääkkeiden käyttö, vähäinen liikunta, liiallinen työrasitus, rentoutumisen puute, vaikeiden elämäntilanteiden (työ, perhesuhteet, ihmissuhteet, pelot, anteeksianto) käsittelemättömyys voivat aiheuttaa myös erilaisia fyysisiä kiputiloja.

Hyvä hoitaja osaa tasapainottaa ja ottaa huomioon niin fyysisen kehon ongelmat, kuin henkisen puolen lukkiutumat. Hän osaa kuunnella asiakasta ja keskustella vaikeista ongelmista. Jos hän ei itse siihen kykene, osaa hän ohjata asiakkaan ammattiauttajan luo, sillä kukaan ei voi hallita koko terveydenhoidon kenttää.

Hyvän hoitajan hoidosta lähdetään ”kuin pumpulissa kävellen” ja mieli virkistyneenä. Ei niin kuin jyrän alle jääneenä.

Tukielimistö on kineettinen ketju

Joskus vaivan aiheuttaja ja oireileva alue voivat olla kaukanakin toisistaan:esimerkiksi polven, lonkan, tai alaselän oireilun syyksi saattaa paljastua nilkan liiallinen sisäänkiertyminen, eli ylipronaatio. Tämä selittyy sillä, että tukielimistö on kuormitettuna kineettinen ketju, jossa yhden nivelen liike vaikuttaa seuraavaan niveleen niin ylös- kuin alaspäinkin. Nilkan liiallinen sisäkierto aiheuttaa siis myös polven ja lonkan alueen virheasentoja, sekä lantion kallistumisen eteen ja lannenotkon lisääntymisen. Toispuolinen nilkan liiallinen sisäkierto aiheuttaa myös toiminnallista alaraajojen pituuseroa. Epätasapaino kehon ja selkärangan alueella voi aiheuttaa myös vaivoja autonomisen hermoston hermottamille alueille; sydämen, suoliston, munuaisten, virtsarakon jne alueille.

Krooninen selkäkipu

Krooniseksi selkäkivuksi kutsutaan yli kolme kuukautta kestänyttä selkäkipua. Kipujen pitkäkestoisuus ja se, että syytä ei löydetä, ahdistaa ja masentaa. Kivut vaivaavat päivittäin rajoittaen liikkumista. Särkylääkkeiden pitkäaikainen, vuosia kestänyt käyttö aiheuttaa vaivoja vatsan ja muiden sisäelinten alueelle. Särkylääkkeiden aiheuttamat sisäiset verenvuodot ovat yleisiä.

Kroonisten selkävaivojen syitä tunnetaan huonosti. erääksi syyksi mainitaan huono ergonomia työssä. perinteinen jäsenkorjaus etsii aina vaivojen syntysyytä. Asiakkaalta kysellään tarkkaan mhdolliset aikaisemmat nilkkojen, polvien, selän ja muiden nivelten loukkaantumiset. Kaikki tapaturmat elämän aikana ja jo lapsuudessa tapahtuneet loukkaantumiset voivat olla pitkällisten selkäkipujen synnyttäjiä.

Ne aiheuttavat ajan myötä muutoksia tasapainotekijöihin koko kehon alueella ja ovat silmällä havaittavia jo asiakkaan tullessa hoitoon Esimerkiksi nilkan nivelsiteiden repeäminen jossakin elämän vaiheessa kasvattaa niihin arpikudosta ja sekä ylempään että alempaan nilkkaniveleen voi syntyä lukkiutumia. Tämä mm. aiheuttaa mittaeron jalkoihin. Hyvin usein revähdykset aiheuttavat virheasennon myös polviniveleen. Ellei näitä loukkaantumisen kautta syntyneitä virheasentoja korjata, aiheuttavat ne ajan myötä vaivoja yhä ylemmäs kehossa, koska ihmisen keho pyrkii hakemaan uuden tasapainon muuttuneessa tilanteessa.

Mittaero jaloissa aiheuttaa koko lantiokorin kiertymisen lyhyemmän jalan puolelle. Tämä taas aiheuttaa uuden tilanteen lonkkaniveltenalueelle, jotka eivät ole enää kunnolla ''kuopissaan''. SI-nivelen alueelle syntyy epätasapainotila, lannerangan niveliin syntyy skolioosi ja kiertymä aiheuttaa puristustilan. krooninen selkäkipu alkaa.

Mikäli tässä tilanteessa laitetaan lyhyemmän jalan alle korotus, voi se saada aikaan hetkellisen selkäkipujen helpottumisen, mutta... Pitemmän päälle alkaa keho taas etsiä uutta tasapainon tilaa. Syntyy uusia virheasentoja, uusia kiputiloja. Korotusta jalan alle saisi käyttää vain silloin, kun todistettavasti luu on toisessa jalassa lyhyempi.

Perinteisellä jäsenkorjauksella hoidettaessa saadaan näihin vaivoihin ratkaisevasti apua.

Millaisiin vaivoihin jäsenkorjauksella saadaan apua:

Perinteisellä jäsenkorjauksella saadaan hyvin apua niin akuutteihin, kuin kroonisiinkin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin, kun kontraindikaatiot suljetaan pois.

Muun muassa seuraavin vaivoihin saadaan hyvin apua:
  • Alaraajojen kineettisen ketjun tasapainottamisessa; jalkojen erimittaisuuden poistossa sekä jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkkien virheasentojen ja kiputilojen korjaamisessa
  • Alaselän kiputilojen hoidossa; iskiaksen ym. ristiselän ja lannerangan särkytilojen ja virheasentojen hoidossa.
  • Kieroselkäisyyden eli skolioosin hoidossa etenkin lapsilla ja nuorilla.
  • Yläselän kiputilojen, nikamien virheasentojen ja niistä aiheutuvien elintoimintojen häiriöiden, kuten vatsaongelmien, sydämen rytmihäiriöiden, hengenahdistuksen ja korkean verenpaineen hoidossa., silloin kun ne johtuvat kineettisen ketjun epätasapainosta selän alueella, nikamien lukoista, kiertymistä tai jäykistymistä.
  • Hartioiden ja niskan alueen vaivojen, kuten jännitysniskan, lapojen lukkiutumisen, päänsäryn, huimauksen ja migreenin hoidossa.
  • Yläraajojen kiputilojen, kuten käsisärkyjen, kipuolkapään/jäätyneen olkapään ja tenniskyynärpään hoidossa sekä ranteen ja sormien alueiden ongelmissa.
  • Pään alueen vaivojen, kuten jännityspäänsäryn, kasvosärkyjen, purentahäiriöiden ja näköhäiriöiden hoidossa.

Tuote: 365

Vaihtoehdot

Tuote Hinta
1 ½ t70.00 €
1 t.50.00 €
1 t 45 min.75.00 €
2 t.80.00 €