OptiMSM - 99,9 % orgaaninen rikki, valmistusmenetelmä ja puhtaus

MSM:n (metyylsulfonyylimetaani) laadusta
Bergstrom Nutrition

Seuraavassa tekstissä paneudutaan bioaktiivisen rikin, MSM:n eri valmistusmenetelmien vaikutuksiin lopputuotteen laatuun.

Onko olemassa halpaa ja hyvää MSM:ää?
Molempia löytyy! Ei kuitenkaan aina (tai paremminkin ei koskaan) samasta pakkauksesta. Se mikä soveltuu koiralle tai hevoselle, ei välttämättä ole parasta ihmiselle.

Onko halpa tuote pitkän päälle se paras? Vastaus selviää lukemalla artikkeli. Pääosiltaan kirjoitus on lainausta Bergstrom Nutritionin sivuilta.

Menneinä vuosina monipuolisten tutkimusten ja erityisesti professori Stanley Jacobsin ponnisteluiden ansiosta MSM:stä on tullut suuren roolin esittäjä taistelussa myös ihmisten kroonista kipua vastaan.

USA:ssa.
Bergstrom Nutrition on maailmassa ainoa laitos, jolla on MSM:n valmistuksessa GMP-todistus (Good Manufacturing Practices, GMP).
Tämä takaa sen, että tuotteen saastumisen riski on eliminoitu mahdollisimman pieneksi ( myrkyt, tolueeni, torjunta-aineet).

MSM on kemiallisesti hyvin vakaa ravintolisä, ja sitä käyttävät usein kilpahevosten omistajat. MSM auttaa kilpahevosia toipumaan nopeammin voimakkaasta juoksuponnistelusta. Lisäksi nuo hienot eläimet ovat MSM:n ansiosta vähemmän alttiita loukkaantumisille.

Bergstrom’in MSM on nimeltään OptiMSM.
http://www.bergstromnutrition.com/optimsm
Kuitenkin muutamia vuosia sitten MSM:ää alettiin valmistaa kasveista Kiinassa, Intiassa ja Kanadassa, ja sitä tuotiin USA:han ja Eurooppaan samalla yleisnimellä (MSM), tosin hinnalla, joka on vähemmän kuin viidesosa Bergstrom Nutritionin valmistamasta MSM:stä.

OptiMSM on laadultaan farmakologista MSM:ää, ja se on valmistettu (nelinkertaisella) tislausmenetelmällä.
Tämä prosessi poistaa kaikki mahdolliset epäpuhtaudet jättäen jäljelle ainoastaan puhtaan MSM:n, toisin sanoen OptiMSM:n. Laadun takeena on jokaisesta tuote-erästä toimitettu varmenne, sertifikaatti, joka osoittaa, että bakteereista tai esimerkiksi hiivoista ei ole jäämiä. Merkittävien saasteiden, kuten raskasmetallien pitoisuudet on määritelty poissaoleviksi käytännössä täysin (esimerkiksi elohopean kohdalla esiintymä on alle 0.001 miljoonasosaa).

Jotkut MSM:n valmistajat käyttävät haihduttamismenetelmää, joka on huomattavasti halvempi valmistustapa.
Tässä prosessissa MSM liuotetaan veteen ja kuivataan sitten. Prosessissa MSM imee itseensä mitä tahansa saasteita, mitä vedessä mahdollisesti sattuu olemaan. Tämä MSM tulee markkinoille analyysisertifikaatein varustettuna, joissa hiivan, bakteerien ja sienten poissaoloa ei ole taattu ja raskasmetallien pitoisuudet on osoitettu yleisryhmän mukaisesti alle 20 osaksi miljoonasta.


Vertailun vuoksi haluamme mainita tislausmenetelmästä ja sen eduista seuraavaa:
Kun öljynjalostuksessa tai alkoholin valmistuksessa käytetään tislausta erottelemaan eri jakeet toisistaan, varmistetaan se, ettei käytön kannalta sopimattomia aineosia päädy markkinoille toimitettaviin tuotteisiin; bensiini ei saa sisältää dieselöljyä, koska bensiinimoottori voi rikkoutua tuollaisen seoksen käyttämisestä tai päinvastoin. Samalla tavalla alkoholin valmistajat varmistavat tislaamoissaan sen, ettei ihmisten juomaksi tarkoitettuun juomaan tule mukaan sokeutta aiheuttavaa, erittäin myrkyllistä metyylialkoholia, vaan pelkästään terveydelle vähemmän vaarallista etyylialkoholia, joka sekin on säännöllisesti ja suurina annoksina käytettynä vaarallinen myrkky.

Kannattaa siis erityisen tarkkaan ottaa selvää myös siitä, kuinka MSM on valmistettu. Halpa ei aina ole paras, varsinkaan silloin, kun kyseessä on oma tai läheisten terveys. Raskasmetallien kertyminen kehoon on aina erittäin suuri terveysriski, jota ei kannata ottaa ehdoin tahdoin!

"Ruoka olkoon lääkkeesi" (Hippokrates)

Kirjoittanut Mikko Oinonen

Ruskehtavaa MSM- jauhetta
Muuan asiakkaani kertoi, että jossain päin Pohjanmaalla on myynnissä erittäin edullista MSM- jauhetta.
Hinta oli kuulemma todella houkutteleva verrattuna kilpailijoiden hintoihin.
Samainen asiakas kertoi myös, että jauhe oli hiukan ruskeaan vivahtava. Mitähän se mahtaakaan kertoa tuotteesta?

Ensinnäkin hinta kertoo sen, että tuote on kenties valmistettu "mutkat suoriksi- menetelmällä". Toiseksi sen, että väristä päätellen jauheen joukkoon on tainnut jäädä tai joutua siihen kuulumattomia aineita. Mitä aineita? Lyijyä, kadmiumia, elohopeaa - esimerkiksi, tai mikrobeja, siis epäpuhtauksia, jotka pilaavat tuotteen, tekevät siitä suorastaan hengenvaarallista.

Oikea tapa valmistaa MSM on tislaus, jolla menetelmällä Bergstrom Nutrition valmistaa OptiMSM:n.
Jos miettii mitä kaikkea voi liittyä halpojen, siis halvoilla menetelmillä valmistettujen tuotteiden käyttöön, voi havaita, että hyöty, jonka näennäisesti saa "edullisesta" MSM:stä, kostautuu ennemmin tai myöhemmin esiin tulevina sairauksina.

Kannattaa aina varmistaa tuotteen alkuperä ja valmistusprosessissa käytetyt menetelmät!

Tässä muutamia sairauksia, joiden katsotaan asiantuntijoiden mukaan aiheutuvan raskasmetallien kertymisestä kehoon:
Alzheimerin tauti, Parkinsonismi, autoimmuunisairaudet, krooninen väsymys, ruoka-aineallergiat, päänsäryt, erilaiset ruuansulatuselimistön häiriötilat, kivuliaat kuukautiset. Tunnettuja autoimmuunisairauksia ovat muun muassa nuoruusiän diabetes, keliakia, nivelreuma, psoriasis, pernisiöösi anemia, autoimmuunihepatiitti, punahukka ja MS-tauti.

MSM:stä on sanottu, että se usein käynnistää kehossa detoksifikaatioprosessin, toisin sanoen myrkyt alkavat lähteä poistumaan kehosta luonnollista tietä. Ylimääräisen MSM:n kehomme käyttää valmistaakseen eräitä myrkkyjen konjugoimiseen eli sitomiseen tarvittavia pieniä polaarisia yhdisteitä.
Maksassa muuntamisen suorittavat kaksi toisiinsa kytkeytynyttä prosessia, joita kutsutaan Faasi I:ksi ja Faasi II:ksi. Faasi I muuttaa myrkkyjen kemiallista rakennetta hapettamalla, pelkistämällä, sulfoksidaatiolla ja hydrolyysillä, käyttäen sytokromi P-450-oksidaasi entsyymejä. Kehoon tulleet kemikaalit aktivoivat erilaisia P-450 entsyymejä rakenteesta riippuen

Faasi II liittää eli konjugoi toksiiniin pieneen polaariseen yhdisteeseen. Tämä muuttaa rasvaliukoisen yhdisteen vesiliukoiseksi, jolloin se on helppo eliminoida ja erittää pois kehosta. Maksa käyttää rikkiä sisältäviä aminohappoja, kuten kysteiiniä, glutationia, sulfaattia, sekä lisäksi glysiiniä, asetaattia, ja glukuroniinihappoa apuaineina konjugoinnissa.

Voimme vaikuttaa oman kehomme puhdistautumiseen ja siten myös monien sairauksiemme torjuntaan nauttimalla puhtaita ravintoaineita, välttämällä sellaisten lääke-, ravinto- ja nautintoaineiden käyttöä, jotka tuottavat aineenvaihduntaprosessissa kehoomme myrkkyjä ja harrastamalla terveellistä liikuntaa puhtaassa ilmanalassa hapen saannin turvaamiseksi.

Tästä allaolevasta linkistä pääset tutustumaan myös OptiMSM:ään.
http://www.bergstromnutrition.com/optimsm